Новини

01 Березень 17:34
Інформація щодо транспортних засобів для перевезення харчових продуктів
Інформація щодо транспортних засобів для перевезення харчових продуктів

До Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області неодноразово надходили звернення та запити щодо державної реєстрації транспортних засобів, що здійснюють транспортування харчових продуктів та сировини і видача санітарних паспортів на них.

З приводу цього повідомляємо наступне: Статтями 43 та 44 Розділу VII "Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими  продуктами" Закону  України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (далі Закон), який набрав  чинності 20.09.2016, встановлено гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей та транспортних засобів, згідно з якими оформлення санітарних паспортів на транспортні засоби для перевезення харчових продуктів не передбачено.

Крім того, інформуємо, що відповідно до статті 25 цього Закону оператори ринку, які провадять діяльність, що не  вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, згідно наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39.

Не підлягає державній реєстрації як окрема потужність транспортний засіб, що використовується оператором ринку у зв’язку з експлуатацією іншої належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл. Транспортні засоби, що використовуються оператором ринку виключно для перевезення харчових продуктів, яке не пов’язане з експлуатацією належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл, підлягають кумулятивній державній реєстрації, для якої подається одна заява (незалежно від кількості відповідних транспортних засобів) та за результатами якої присвоюється один особистий реєстраційний номер. Транспортний засіб, що використовується як потужність з реалізації харчових продуктів кінцевим споживачам, підлягає державній реєстрації як окрема потужність.

 

Записатись
Подати скаргу