Новини

07 Червень 11:21
Інформація щодо спалаху в с. Жолоби Томашпільського району
Інформація щодо спалаху в с. Жолоби Томашпільського району

Після поминального обіду, організованого в приватній садибі с. Жолоби Томашпільського району, 02-03 червня 2019 року в Томашпільську та Тульчинську центральні районні лікарні з діагнозом "Гострий гастроентероколіт" госпіталізовано 15 осіб, двоє з яких - діти у віці до 17 років. 

На момент проведення епідрозслідування стан госпіталізованих середнього ступеню важкості, вони отримують відповідне лікування. Усі хворі обстежені на кишкову групу інфекцій, матеріал для лабораторного дослідження на даний час в роботі.  

Поминальний обід був організований по типу "виїзної кухні", страви замовлялись в місцевому кафе.

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області проведено комплекс протиепідемічних заходів по локалізації осередку.

В ході проведення санітарно-епідеміологічного розслідування проведено позапланове обстеження закладу громадського харчування, де замовлявся обід, з відбором матеріалу для лабораторного дослідження (в т.ч обстеження на носійство кишкової групи інфекцій співробітників кафе). 

Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, про результати лабораторних досліджень та причину спалаху проінформуємо додатково.

 

Записатись
Подати скаргу