Новини

17 Травень 10:30
Фахівці Держпродспоживслужби з усієї України обговорили питання удосконалення системи внутрішнього контролю та аудиту
Фахівці Держпродспоживслужби з усієї України обговорили питання удосконалення системи внутрішнього контролю та аудиту

16 травня 2019 року для представників Головних управлінь Держпродспоживслужби областей та м. Києва відбувся семінар-навчання щодо удосконалення публічного управління та розбудови системи внутрішнього контролю.

Участь у заході взяли Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, співкерівник українсько-голландського проекту "Запровадження державного внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту в Україні" Руслана Рудницька, начальник відділу гармонізації внутрішнього контролю Міністерства фінансів України Вячеслав Набок, начальник відділу внутрішнього аудиту Держпродспоживслужби Анна Христенко та інші.

Відкриваючи захід, Володимир Лапа наголосив на важливості системи внутрішнього контролю та аудиту, яка є запорукою ефективності роботи будь-якої організації загалом.

Учасники семінару обговорили особливості міжнародного досвіду запровадження внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту, основні принципи належного державного внутрішнього фінансового контролю.

Також учасники семінару детально ознайомилися з основними інструментами внутрішнього контролю. Їх увагу було акцентовано на моделі внутрішнього контролю COSO, яка активно використовується в Голандії і встановлює загальне визначення внутрішнього контролю, визначає критерії за якими організації можуть проектувати та оцінювати їхню систему контролю.

Анна Христенко окреслила основні заходи, принципи і організацію внутрішнього контролю в системі Держпродспоживслужби.

Захід проходив у форматі активного діалогу, на всі питання представників Головних управлінь Держпродспоживслужби були надані ґрунтовні відповіді та роз’яснення.

 

Записатись
Подати скаргу