Новини

15 Липень 10:27
До уваги суб’єктів господарювання, що планують здійснювати експорт ячменю, сої та кукурудзи до КНР!
До уваги суб’єктів господарювання, що планують здійснювати експорт ячменю, сої та кукурудзи до КНР!

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє, що при експорті продукції на світовий ринок українські експортери повинні неухильно виконувати вимоги міжнародних договорів.

Насамперед, мова йде про дотримання фітосанітарних вимог Китайської Народної Республіки під час експорту до цієї країни рослинницької продукції, зокрема, ячменю, сої та кукурудзи.

Імпорт кукурудзи, сої та ячменю, згідно з китайським законодавством, відбувається на підставі протоколів фітосанітарних вимог, які є міжнародними договорами міжвідомчого характеру і які є обов’язковими для виконання постачальником.

Експортувати зерно кукурудзи, сої та ячменю до КНР може будь-який суб’єкт господарювання, внесений до відповідних переліків: переліки осіб, які планують експорт цієї продукції до Китаю та переліки місць зберігання, з яких планується експорт.

Для цього в період вегетації, на підставі заяви від суб’єкта господарювання поданої до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, державними фітосанітарними інспекторами проводяться обстеження місць вирощування, а також місць зберігання на відповідність вимогам протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до КНР.

Наразі триває період обстеження посівів сої та кукурудзи, які планується експортувати до КНР. У зв’язку з чим, звертаємо увагу зацікавлених осіб на необхідність дотримання термінів подачі необхідних документів для своєчасного проведення передбачених фітосанітарних процедур.

 

Записатись
Подати скаргу