Новини

19 Березень 15:14
До уваги керівників сільськогосподарських підприємств
До уваги керівників сільськогосподарських підприємств

В області розпочався сезон проведення інтенсивних сільськогосподарських робіт, незабаром господарства області будуть активно використовувати пестициди для захисту сільськогосподарських культур. 

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області нагадує, що однією з вимог Закону України "Про пестициди і агрохімікати" та "Про захист рослин", Державних санітарних правил "Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві" ДCанПіН 8.8.1.2.001-98, інших нормативно-правових документів, особи, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із пестицидами і агрохімікатами.

Порядок одержання такого допуску визначається Кабінетом Міністрів України – Постановою Кабінету Міністрів України №746 від 18 вересня 1995 р. та забороняється допуск сторонніх осіб до місць застосування пестицидів.

Обізнаність працівників сільськогосподарських підприємств з вимогами законодавства у сфері захисту рослин дозволить зменшити ризики здійснення порушень під час їх застосування, які можуть призвести до: отруєння людей, забруднення навколишнього середовища, пошкодження або загибелі сільськогосподарських культур та бджіл, інших конфліктних ситуацій.

Також, порушення законодавства в сфері захисту рослин може призвести до адміністративної, цивільно-правової або кримінальної відповідальності згідно із законом.

Спеціальну підготовку та видачу допуску до робіт з пестицидами і агрохімікатами проводять співробітники Управління фітосанітарної безпеки.

Ви можте звернутись за адресою:
м. Вінниця, вул. Келецька, 53 (офіси № 413-414)
тел.: (0432) 46-46-47

 

Записатись
Подати скаргу