Новини

14 Листопад 15:50
До уваги експортерів та виробників дерев’яного пакувального матеріалу!
До уваги експортерів та виробників дерев’яного пакувального матеріалу!

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звертає Вашу  увагу на якість дерев’яного пакувального матеріалу що виготовляється та  експортується як супровідний матеріал для будь-яких вантажів.  

Нагадуємо, що фітосанітарні вимоги країн-імпортерів враховані у наказі Міністерства аграрної політики від 22.12.2005 року  №731 „Фітосанітарні правила ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, експорту та виробництва дерев'яного пакувального матеріалу”. Ці Фітосанітарні правила обов'язкові для виконання особами, які здійснюють господарську діяльність щодо ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, експорту, виробництва та маркування дерев'яного пакувального матеріалу.
Виробництво та маркування цього виду пакувальної тари на території України здійснюють особи, що включені до загальнодержавного Реєстру осіб, які здійснюють господарську діяльність із виробництва та маркування дерев’яного пакувального матеріалу. Реєстр зазначених осіб, що мають потужності на території Вінничини розміщено на нашому сайті (http://www.vingudpss.gov.ua/document/reiestri-u-sferi-fitosanitariyi). 
Експорт дерев’яного пакувального матеріалу як супровідного матеріалу для будь-яких вантажів здійснюється за умови наявність маркування на ньому з двох протилежних боків. Дерев’яний пакувальний матеріал не повинен мати будь-яких залишків кори, шкідливих організмів у живому стані або личинкових отворів діаметром більше 3 мм, утворених регульованими шкідливими організмами,  слідів плісняви та ґрунту. Такий дерев’яний пакувальний матеріал не буде допущено до експорту державними фітосанітарними інспекторами під час здійснення фітосанітарного контролю.
Таким чином, з метою недопущення отримання нотифікацій з країн-імпортерів, та нанесення можливих економічних збитків особам, що здійснюють господарську діяльність, пов’язану з експортом вантажів у супроводі дерев’яного пакувального матеріалу просимо належно дотримуватись фітосанітарних правил щодо виготовлення, маркування та експорту дерев’яного пакувального матеріалу згідно  наказу Міністерства аграрної політики від 22.12.2005 року  №731.

Пам’ятайте! Запорука успішного бізнесу - виконання фітосанітарних правил України та Міжнародного стандарту із фітосанітарних заходів (ISPM) № 15.

 

Записатись
Подати скаргу