Новини

01 Листопад 10:20
До нас йде "Мічіган": як вберегтися?
До нас йде "Мічіган": як вберегтися?

Близько 7 мільйонів українців можуть захворіти на грип в епідемічний сезон 2017 - 2018 р.! Початок епідемії можна очікувати вже в грудні поточного року. Епідемія буде включати  3 штами вірусів грипу: Michigan, Hong Kong та Brisbane.

Як вберегти себе від захворювання? Найефективнішою профілактикою грипу є вакцинація. Найкраще це робити на початок осені (вересень-жовтень). При цьому щеплення рекомендують робити і в більш пізні терміни – впродовж всього сезону грипу. Всупереч поширеному міфу, вакцинація не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів.

Хоча найкращий спосіб вберегтися від сезонного грипу - щорічна вакцинація, Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області пропонує декілька важливих порад, які допоможуть уникнути хвороби в розпал сезону грипу:

  • Захворів - сиди вдома! Візьміть лікарняний. Грип швидко передається, тому "трудовий героїзм" лише сприятиме поширенню інфекції.
  • Уникайте близького контакту з хворим! Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, у яких застуда, нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від хвороби.
  • Прикривайте ніс та рот! Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикривайте серветкою ніс та рот - це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
  • Мийте руки! Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила - використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
  • Намагайтеся не торкатися обличчя! На руках дуже багато мікробів. Торкаючись руками обличчя, ви збільшуєте шанси мікробів потрапити в організм.
  • Провітрюйте та дезинфікуйте приміщення! Регулярно провітрюйте приміщення; ретельно очищайте та дезинфікуйте поверхні, до яких торкаєтесь вдома, на роботі або в навчальних закладах.
  • Привчіть себе до корисних звичок! Будьте активними, уникайте стресу, висипайтеся, пийте багато води та харчуйтеся правильно.

Бажаємо усім міцного здоров'я!

 

Записатись
Подати скаргу