Новини

10 Вересень 16:40
Дитяча оздоровча кампанія в області завершена без епідемічних ускладнень
Дитяча оздоровча кампанія в області завершена без епідемічних ускладнень

Головним підсумком дитячої оздоровчої кампанії є те, що в жодному з зареєстрованих закладів відпочинку та оздоровлення не було спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Всі діти відпочили, оздоровилися та з новими силами приступили до навчання. Для цього спеціалісти Держпродспоживслужби та всі зацікавлені управління і відомства приклали немало зусиль. 

Безпосередньо фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області був проведений достатній обсяг організаційно-методичної та практичної роботи.

За кожним закладом оздоровлення та відпочинку наказом були закріплені відповідальні фахівці.

З метою забезпечення якісної роботи міських та районних комісій з питань контролю за проведення оздоровлення, на адреси районних державних адміністрацій були направлені переліки питань щодо перевірок таборів відпочинку та стаціонарних оздоровчих закладів. На районні, міські та міжрайонні управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області було направлено ряд листів щодо організації державного нагляду (контролю) за дитячими закладами оздоровлення та відпочинку. 

Була прийнята участь у нараді з начальниками районних, міських та міжрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з питань організації роботи в підготовчий період до оздоровлення дітей та організації проведення випускних вечорів.

Підготовлено та розповсюджено цілий ряд пам’яток для населення, батьків, працівників закладів освіти та керівників закладів оздоровлення з актуальних питань профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових захворювань.

Спільно з Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації розроблені та розповсюджені детальні методичні рекомендації по медико-санітарному забезпеченню відпочинку та оздоровленню дітей для керівників, педагогічного, медичного персоналу та працівників харчоблоків оздоровниць. Перспективні меню були погоджені перед початком роботи закладів, після аналізу та корегування.

Всі заклади відпочинку та оздоровлення дітей були забезпечені кваліфікованими лікарями та середнім медичним персоналом.

Впродовж оздоровчої кампанії фахівцями Держпродспоживслужби було взято участь у проведенні 399 обстежень (перевірок) дотримання вимог санітарного законодавства, з них у 131 (33%) закладі встановлені порушення вимог санітарного законодавства.

Основні види порушень це недотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, утримання території та приміщень оздоровниць в антисанітарному стані, несвоєчасне заповнення медичної документації, зберігання швидкопсувних продуктів та добових проб з порушенням температурного режиму та ін.

До адміністративної відповідальності було притягнуто 11 працівників дитячих оздоровниць. За рекомендацією служби райвідділом освіти Бершадської РДА притягнуто до дисциплінарної відповідальності 2 директорів пришкільних таборів. 

Спеціалістами Головного управління було перевірено 14 закладів оздоровлення та відпочинку, у всіх були виявлені порушення вимог санітарного законодавства, за виявлені порушення оштрафовано 4 керівника стаціонарних дитячих таборів. 

Впродовж оздоровчого сезону було проведено 39 нарад, 17 семінарів, 545 бесід, прочитано 53 лекції, надруковано у пресі, в т.ч. електронних ЗМІ - 32 статі, здійснено 7 виступів на радіо по актуальних питаннях оздоровчої кампанії.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області висловлює подяку всім керівникам стаціонарних дитячих оздоровниць за їх кропітку щоденну працю та своєчасне адекватне реагування на пропозиції та рекомендації служби.

 

Записатись
Подати скаргу