Новини

20 Серпень 14:31
Держпродспоживслужба та рибоохоронний патруль провели нараду з питань системи HACCP
Держпродспоживслужба та рибоохоронний патруль провели нараду з питань системи HACCP

В Управлінні Державного агентства рибного господарства у Вінницькій області відбулась нарада стосовно змін у законодавстві щодо безпечності харчових продуктів та з питань системи HACCP.

Участь у заході взяли представники Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницький області, рибоохоронний патруль області та користувачі спеціального товарного рибного господарства (СТРГ).

Начальник відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк зазначив, що основні принципи HACCP — це фокусування на ідентифікації, моніторингу та контролі небезпек в критичних контрольних точках (ККТ), визначених скрізь виробничий ланцюг.

Таких точок виділяють сім, зокрема:

  • Проведення аналізу небезпечних факторів
  • Визначення критичних контрольних точок
  • Встановлення граничних значень
  • Введення системи контролю за ККТ
  • Встановлення коригувальних дій
  • Встановлення процедури перевірки для підтвердження того, що система HACCP працює ефективно
  • Розроблення методів документування всіх процедур і ведення записів, пов'язаних із застосуванням цих принципів

Окрім того, під час наради начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Управління Держрибагентства у Вінницькій області Марія Якименко наголосила на необхідності неухильно дотримуватись законодавства. Зокрема, нагадала про дотримання введення спеціальної первинної документації для суб’єктів рибного господарства.

Начальник Вінницького рибоохоронного патруля Олексій Ягельський зазначив, що забезпечення повної прозорості стосовно санітарних заходів та використання елементів системи НАССР наблизить Україну до стандартів ЄС.

 

Записатись
Подати скаргу