Новини

19 Жовтня 11:18
Держпродспоживслужба підбила підсумки роботи за 9 місяців
Держпродспоживслужба підбила підсумки роботи за 9 місяців

18 жовтня 2018 року відбулася колегія "Про підсумки роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за 9 місяців 2018 року та завдання на IV квартал 2018 року".

Засідання відбулося за участю Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, Першого заступника Голови Андрія Жука, заступника Голови Анни Андрущак, начальників головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, керівників регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, директорів державних науково-дослідних контрольних інститутів, ДП "Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин", ДП "Укрветсанзавод", представників Мінагрополітики.

 

Під час колегії про результати роботи за звітний період прозвітували керівники профільних структурних підрозділів.

Про роботу Служби у сфері санітарного законодавства доповіла начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Алла Григоренко. За її словами, загалом ситуація із забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в країні стабільна та контрольована. За результатами 9 місяців 2018 року кількість потерпілих від спалахів гострих кишкових захворювань серед дітей у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилася на 20%.

Ткож, учасники колегії розглянули стан здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Так, заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Артем Саєнко окрему увагу приділив епізоотичній ситуації в Україні, контролю за видачею ветеринарних документів, проведенню перевірок на підконтрольних об’єктах, роботі державних лабораторій та здійснення державного контролю на кордоні тощо. Було наголошено на необхідності продовжувати широку роз’яснювальну роботу серед населення та суб’єктів господарювання в питаннях профілактики африканської чуми свиней.

У рамках колегії дано доручення проаналізувати інформацію про всі старі захоронення тварин, які свого часу були знищені через спалахи сибірки, налагодити роботу із місцевою владою та землеутримувачами з метою приведення таких могильників у відповідність до вимог чинного законодавства. Крім того, варто посилити роботу щодо максимального охоплення вакцинацією проти сибірки всього сприятливого поголів’я.

Директор Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю у сфері насінництва і розсадництва Андрій Челомбітко доповів про роботу департаменту за звітний період. З-поміж іншого, він виокремив проблематику поводження, зберігання та використання засобів захисту рослин. Андрій Челомбітко зауважив, що зараз в регіонах провадяться відповідні навчання та масштабна роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання. 

Про підсумки роботи з питань державного нагляду за дотриманням законодавства про захист споживачів, реклами та ринкового нагляду доповів директор Департаменту захисту споживачів Олексій Квасніцький. Він зауважив, що одним із основних завдань Держпродспоживслужби в частині здійснення ринкового нагляду залишається своєчасне реагування на проблемні питання, які виникають в рамках здійснення ринкового нагляду, повноцінний та об’єктивний розгляд скарг споживачів та вжиття відповідних заходів.

Начальник Управління контролю за регульованими цінами Лариса Єфімова у свою чергу поінформувала про контрольно-наглядову роботу у сфері ціноутворення. Вона наголосила, що наразі триває мораторій на здійснення планових перевірок у цій сфері, але здійснюють позапланові перевірки на підставі звернень громадян, а також проводиться моніторинг застосування державний регульованих цін на лікарські засоби у рамках урядової програми "Доступні ліки".

Учасники колегії проаналізували результати внутрішнього аудиту, ефективність використання коштів та дотримання бюджетного законодавства, вжиття заходів щодо налагодження взаємодії з громадськістю та ЗМІ.

За результатами колегії окреслені плани на IV квартал 2018 року та дано ряд доручень. Загалом роботу Держпродспоживслужби за 9 місяців 2018 року визнано задовільною.

 

Записатись
Подати скаргу