Новини

04 Жовтня 14:49
Держпродспоживслужба на варті захисту прав споживачів!
Держпродспоживслужба на варті захисту прав споживачів!

Одним із напрямків роботи Управління захисту споживачів є опрацювання звернень щодо порушення прав споживачів суб’єктами господарювання при реалізації товарів та наданні послуг.

Споживач має право на відшкодування майнової та моральної шкоди, яку було завдано внаслідок придбання неякісної продукції або послуги.

Так, до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області надійшла скарга від мешканця міста Вінниця, який уклав договір з ТОВ "Міжнародна агенція праці" щодо надання послуг з працевлаштування за кордоном. Споживач сплатив 36 800 грн., але послуги згідно з умовами договору надані не були. На вимогу розірвати договір та повернути кошти було отримано відмову. 14.08.2019р. спеціалістами Управління захисту прав споживачів було проведено позаплановий захід (контроль) на предмент дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів у ТОВ "Міжнародна агенція праці" та повернуто кошти споживачеві в повному обсязі.

Мешканець села Мирне Калинівського району звернувся зі скаргою на ТОВ "Трейд 18", партнером якого є торговельна мережа "Алло", де споживачем було придбано електроскутер Rover Ampere 05 вартістю 25 859 грн. Придбаний товар виявився неналежної якості, а послуга гарантійного обслуговування не була виконана. Після розгляду справи спеціалістами Управління захисту споживачів 05.09.2019р., питання було вирішено на користь споживача та повернуто кошти в повному обсязі.

Мешканець міста Гайсин повідомив про порушення прав у ТОВ "Гаджет Трейдінг" магазин "Цитрус", у якому він придбав мобільний телефон Xiaomi Redmi Note 5 32 Gb Gold неналежної якості. Суб'єкт господарювання відмовив споживачеві у поверненні коштів, а запропонувавши ремонт - не надав аналогійчний товар з обмінного фонду. 02.10.2019р. спеціалістами Управління захисту споживачів було проведено позаплановий захід (контроль) в магазині "Цитрус", в результаті якого громадянину повернули кошти за неякісний товар в повному обсязі, 5999 грн.

Шановні споживачі, якщо під час придбання товарів або отримання послуг ваші права було порушено, а самостійно вирішити питання ви не можете - звертайтесь за консультацією до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області:
м. Вінниця, вул. Максимовича, 19 або за телефоном 65-88-44 (громадська приймальня).

Записатись
Подати скаргу