Новини

07 Серпень 16:53
Держпродспоживслужба на варті прав споживачів!
Держпродспоживслужба на варті прав споживачів!Держпродспоживслужба на варті прав споживачів!

Одним із напрямків роботи Управління захисту споживачів є опрацювання звернень щодо порушення прав споживачів суб’єктами господарювання при реалізації товарів та наданні послуг.

Якщо споживачем виявлено недоліки в товарі, або наданій послузі, а суб’єкт господарювання відмовляється вирішувати питання, споживач має право на захист своїх прав та інтересів державою.

Так, до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звернувся мешканець с. Лисянка Вінницького району Черняк М.І., який уклав договір фінансового лізингу з ТОВ «Лізингова компанія «Ваш авто»».

Предметом купівлі був трактор DongFeng 244, вартістю 200 000 грн. Споживач сплатив постачальнику авансовий платіж у розмірі 20 000 грн., вважаючи, що уклав договір купівлі-продажу.

В процесі більш детального вивчення договору, споживачем було виявлено умови, які можливо визначити як шахрайські. На вимогу розірвати договір та повернути кошти було отримано відмову.

Спеціалісти Управління захисту споживачів звернулись до суду з метою захисту споживача та вирішення спору. Рішення суду ухвалено на користь споживача.

 

Записатись
Подати скаргу