Новини

22 Жовтня 11:19
Безпечний манікюр: на що варто звернути увагу?
Безпечний манікюр: на що варто звернути увагу?

Манікюр - одна з найбільш популярних та затребуваних послуг у сфері краси. Послуги по догляду за руками зараз пропонують на кожному кроці: у салонах краси, торговельних центрах і навіть на зупинках громадського транспорту!

Як не дивно, але всі ці пропозиції користуються неймовірним попитом, а цей факт свідчить про те, що люди не досить ретельно обирають майстра та й, можливо, взагалі нехтують правилами безпеки.

А чи знаєте ви, що ймовірність отримати вірусні гепатити або СНІД під час косметичних процедур у салоні - реальна загроза, особливо якщо його працівники не дотримуються правил контролю чистоти обладнання?

Саме тому, перш ніж довіритись майстру, необхідно звернути увагу на деякі ключові моменти:

Гігієна рук

Впродовж робочого дня майстер має справу з багатьма клієнтами, тому дуже важливо, щоб він ретельно мив руки, обробляв їх антисептиком, використовував разові рушники та рукавички.

Усе вищезгадане також стосується і клієнта.

Стерилізація й дезінфекція інструментів та очищення меблів

Всі інструменти для манікюру після використання необхідно дезінфікувати, механічно очищати, промивати проточною водою та стерилізувати.

Ці три етапи виконуються саме в такій послідовності та не замінюють один одного. У майстра має бути декілька наборів, які циклічно стерилізуються упродовж робочого дня.

Для проведення стерилізаційної обробки в перукарні допускається використання стерилізаторів, працюючих за методом термічної, ультразвукової або комбінованої стерилізації, а також засобів, призначених для стерилізації інструментарію. Стерилізація проводиться згідно санітарно-протиепідемічного режиму, вимог до проведення перукарських робіт і правил особистої гігієни персоналу перукарень, що регламентуються ДСПіН 2.2.2.022-99 "Державні санітарні правила та норми для перукарень різних типів".

Найкращим методом очистки інструментів вважається паровий, тому більшість салонів використовують сухожарову шафу.

Після стерилізації інструменти мають зберігатися в спеціальних крафт-пакетах з індикатором, розкривати які майстер повинен тільки у присутності клієнта.

Вентиляція

Оскільки салон відвідує велика кількість людей, дуже важливо своєчасно очищати повітря для зменшення кількості інфекцій, що передаються повітряним шляхом.

Також, під час виконання манікюру, особливо апаратного, не зайвим буде використання спеціальної витяжки.

Сортування та утилізація відходів

Кожен організм має власну мікрофлору, яка може викликати в інших людей різні захворювання. Тому і відходи необхідно утилізувати так, щоб не виникав ризик поширення інфекцій.

Дотримуйтесь вищезазначених порад і ваш манікюр буде гарним та безпечним! Будьте уважними та бережіть своє здоров'я!

 

Записатись
Подати скаргу