Новини

10 Квітень 17:03
10 квітня 2017 року відбулась робоча нарада-семінар Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
10 квітня 2017 року відбулась робоча нарада-семінар Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

10 квітня 2017 року на базі Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області відбулася робоча нарада–семінар з начальниками та фахівцями відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства територіальних управлінь щодо актуальних питань здійснення державного нагляду (контролю) у весняно-літній період. 

Робочу нараду-семінар проведено за участю фахівців Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорія Сидорука та його заступника Олександра Сорочана.

На нараді виступив в.о. начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимир Хитрук щодо особливості здійснення державного нагляду (контролю) в умовах дії Закону України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Також було озвучено ряд питань щодо порядку надання пропозицій при розробці генеральних планів населених пунктів області, виконавчої дисципліни та ін.

Начальник відділу безпеки середовища життєдіяльності Юлія Гончар звернула увагу на порядок проведення позапланових перевірок а також обстеження установ та підприємств щодо зменшення нормативного розміру санітарно-захисних зон. 

Про підготовку до оздоровчої кампанії 2017 року та попередження спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь у весняно-літній період доповіла Ольга Хутченко, головний спеціаліст-інспектор відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів.

Олена Голубовська, головний спеціаліст-інспектор відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів нагадала порядок проведення епідемічного розслідування групового спалаху (інфекційні захворювання, гострі кишкові інфекції, харчові отруєння).

Також піднімалися питання щодо гігієнічних вимог до влаштування та експлуатації рентгенкабінетів – доповідачем була Алла Юзишена, головний спеціаліст-інспектор відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів.

Робоча нарада пройшла на високому рівні, фахівці територіальних управлінь отримали відповіді на всі питання, отримали пакет документів стосовно проведення оздоровчої кампанії та ряд пам'яток та санітарних бюлетенів для розповсюдження на підконтрольних територіях.

 

Записатись
Подати скаргу